Maskin nr. 2 montert om bord på M/S Mats-Erik på

 

M/S Mats-Erik på Bleik fikk mandag, 09. januar, montert verdens minste kappe- & sløyemaskin. Eier og skipper Odd-Magne Kristiansen var veldig positiv og så frem til å få maskinen i drift om bord. Man sparer mye krefter på å stå å hodekappe fisken manuelt. I tillegg virker den svært effektiv. Dette var noen av kommentarene han hadde.

maskinen om bord. mats erik.JPG

 

 

Mandag morgen var ingeniør og montør Oddbjørn Gudmundsen, montør Håvard Mo og selger Tony Dahl på plass på Bleik for montering av "Loppa100" om bord på garnbåten M/S Mats-Erik. Kappe- & sløye maskinen ble av slip og mannskap satt om bord i fartøyet før jul. Nå var det tid for å få maskinen i gang.

møntører i gang, mats erik.JPG

Tilkobling av strøm og hydraulikk ble gjort uten større problemer. Skipper og eier Odd-Magne hadde på forhånd fått montert ny hydraulikkpumpe om bord. Justeringen av maskinen gikk veldig greit for seg. Pga. dårlig vær var det ikke fisk å få tak i, så prøvekjøring med råstoff var derfor ikke mulig. Syklusen for hvordan maskinen skal gå har derimot ingeniør Oddbjørn god kontroll på så dette ble gjort og maskinen ble kjørt for å se til at alt virket som det skulle. Eventuell finjustering kan gjøres av mannskapet om bord når fangstingen starter. Havfront kommer til å ha god oppfølging av båten i tiden fremover. Grundig veiledning på bruken av maskinen ble gitt til skipper Odd-Magne som fulgte monteringen.

DSC_0550.JPG

DSC_0572.JPG

Som nevnt innledningsvis hadde han stor tro på denne og så frem til å få tatt maskinen i bruk. Man sparer armer og skuldre i forhold til å stå å hodekappe alt manuelt. Samt at den virker svært effektiv, kommenterte han under monteringen.

plassering om bord, Mats erik.JPG

 

Havfront Gratulerer M/S Mats-Erik og mannskapet om bord med kjøp av maskinen.

 


Fleire nyhende